Skip to content

Adatvédelmi nyilatkozat

Master Builders Solutions Performance Products GmbH üdvözli Önt a vállalat weboldalán. Örülünk, hogy érdeklődik vállalatunk iránt. Az adatvédelem számunkra kiemelten fontos szempont. 

Ki az adatkezelő, illetve az adatvédelmi kapcsolattartó?

Vállalatunk adatkezelője:

Master Builders Solutions GmbH
Roseggerstraße 101
8670 Krieglach
 

 

Adatvédelmi koordinátorunkat, Clemens Kraust e-mailben érheti el az alábbi címen: clemens.kraus@mbcc-group.com

Panaszt adatvédelmi koordinátorunkhoz, illetve a megfelelő – leginkább a lakhelye, munkavégzésének helye vagy a panasz tárgyát képező eset előfordulásának helye szerinti országban illetékes – felügyeleti szervnél emelhet. 

Fordulhat mindezeken túl vállalatunk felügyeleti szervéhez, az Osztrák Adatvédelmi Hatósághoz is:

Österreichische Datenschutzbehörde
Barichgasse 40-42
1030 Wien
 

 

Az alábbiakban a következőkről adunk részletes tájékoztatást:

  1. Mely személyes adatait gyűjtjük be, amikor Ön weboldalunkat megnyitja és/vagy használja, mi célból és milyen jogi alapon történik meg a begyűjtött adatok feldolgozása;

  2. Milyen sütiket (angol megnevezéssel cookie-kat) és hogyan alkalmazunk;

  3. Kikkel oszthatjuk meg az Ön általunk gyűjtött személyes adatait;

  4. Miként védjük az általunk gyűjtött személyes adatait;

  5. Az Ön személyes adatainak feldolgozásával kapcsolatos jogai;

  6. A kiskorúak adatainak védelme. 

1. Mely személyes adatait gyűjtjük be, amikor Ön weboldalunkat megnyitja és/vagy használja? Mi célból és milyen jogi alapon történik meg a begyűjtött adatok feldolgozása?

1.1 Ha Ön anélkül keresi fel weboldalunkat, hogy bejelentkezett volna vagy előzetesen kapcsolatba lépett volna velünk, böngészője az alábbi adatokat automatikusan elküldi kiszolgálónkra:

 

  • Az Ön által használt számítógép IP-címe;
  • Az Ön böngészőjére vonatkozó információk;
  • Mely weboldal volt megnyitva az Ön böngészőjében közvetlenül azelőtt, hogy a mi weboldalunkra lépett;
  • A kért internetes cím (URL-cím), illetve fájl;
  • Az Ön weboldalunkra tett látogatásának dátuma és időpontja;
  • Az Ön számítógépe, illetve vállalatunk kiszolgálója közötti adatforgalom mennyisége;
  • Állapotadatok (például hibaüzenetek);

 

Az általunk gyűjtött személyes adatok feldolgozásának céljai:

 

  • A szükséges tartalmak böngészőre továbbítása. Ehhez szükséges az Ön teljes IP-címe, amit kizárólag a kért tartalom továbbításához elengedhetetlenül szükséges ideig tárolunk. 
  • Az Ön IP-címének szolgáltatókhoz történő továbbítása, az Ön nyilvános IP-címének a vállalat, illetve az üzletág szempontjából releváns (nem személyes) adatok mentén történő feltérképezéséhez. Az ezen üzletággal kapcsolatos adatokat tároljuk. Az Ön IP-címét azonban e folyamat során sem a szolgáltató, sem a mi vállalati rendszerünk nem tárolja el.
  • Weboldalunk védelme a kibertámadásoktól, valamint az oldal megfelelő működésének biztosítása. Adatait ehhez átmeneti jelleggel, korlátozott hozzáférhetőséggel, legfeljebb 180 napos időtartamban tároljuk. A 180 nap lejártával az adatok törlésre kerülnek; ez alól kivételt képeznek a weboldalhoz történő hozzáférésre vonatkozó adatok, amelyek tárolása az oldalon fellépő hibák, illetve a támadások nyomon követéséhez szükséges.

 

A fent említett adatok gyűjtésének jogi alapját az Általános adatvédelmi rendelet (a továbbiakban a közkeletű angol rövidítéssel „GDPR”) 6. cikke (1) bekezdésének f) pontjában foglaltak képezik. Vállalatunk jogos érdekeinek az adatok feldolgozásának fentebb említett okai tekintendők.

 

1.2 Amikor Ön e-mailben vagy a weboldalunkon közzétett elérhetőségeinken kapcsolatba lép velünk, az Ön alábbi adataihoz jutunk hozzá:

 

  • Az Ön család- és utóneve(i);
  • Az Ön e-mail-címe és azon egyéb adatai, amelyeket Ön az e-mailben, illetve a kapcsolatfelvételhez használt online űrlap egyes mezőiben megadott;
  • Bármely olyan egyéb adat, amelyet Ön önként megadott.

 

Az üzenet elküldésekor elmentésre kerül még:

 

  • Az Ön által küldött üzenet küldésének dátuma és időpontja.

 

Az általunk gyűjtött személyes adatok feldolgozásának céljai:

 

  • Az Ön által küldött üzenet feldolgozása.

 

Az üzenete elküldése során feldolgozott egyéb személyes adatok feldolgozásának célja az online kapcsolatfelvételi űrlap helytelen használatának megakadályozása, illetve műszaki adatrendszereink védelme.

 

Az e pontban ismertetett adatfeldolgozási tevékenységünk jogi alapja a GDPR 6. cikke (1) bekezdésének f) pontja. Vállalatunk jogos érdeke a fent említett adatfeldolgozási célokból következik, különös tekintettel arra, hogy érdemben válaszolhassunk az Ön kérdéseire és kéréseire, valamint az esetleges későbbi jogviták során az adatok bizonyítékként felhasználhatók lehessenek.

 

1.3 Weboldalunk látogatóinak lehetősége van feliratkozni hírlevelünkre. Amikor egy látogatónk a hírlevélre feliratkozik, az általa a képernyőn megjelenő feliratkozási űrlapon megadott alábbi adatait továbbítja vállalatunknak a rendszer:

 

  • azon számítógép IP-címe, amelyen a látogató weboldalunkra fellépett;
  • Az Ön család- és utóneve(i);
  • A látogató e-mail-címe;
  • Bármely olyan egyéb adat, amelyet Ön önként megadott.

 

A feliratozás elküldésekor az alábbi adatok is elmentésre kerülnek:

 

  • A feliratozás elküldésének dátuma és időpontja.

 

Az általunk gyűjtött személyes adatok feldolgozásának céljai:

 

  • A kérdéses hírlevél szolgáltatása.

 

A feliratkozás során feldolgozott minden egyéb személyes adat feldolgozásának célja a feliratkozási űrlap helytelen használatának megakadályozása, illetve műszaki adatrendszereink védelme.

 

A fent említett adatok gyűjtésének jogi alapját a GDPR 6. cikke (1) bekezdésének a) pontjában foglaltak képezik. Felhívjuk figyelmét, hogy beleegyezését bármikor visszavonhatja. A visszavonás azonban nincs hatással az azt megelőzőleg történt adatfeldolgozás jogszerűségére. 

 

Jogában áll Önnek továbbá tiltakozni személyes adatainak közvetlen üzletszerzés érdekében történő feldolgozása ellen (lásd a GDPR 21. cikkének (2) bekezdését).

 

A hírlevelünkre történő feliratozás folyamata az úgynevezett megerősített feliratozási (angol szakkifejezéssel „double opt-in”) módszert használja. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy amikor Ön a weboldalunkon feliratkozik hírlevelünkre, a rendszer az Ön által erre a célra megadott e-mail-címére küld egy levelet, amely a feliratkozási szándék megerősítésére szolgáló hivatkozást tartalmaz. 

 

Az általunk gyűjtött személyes adatok feldolgozásának céljai:

 

  • annak megakadályozása, hogy a feliratkozás hibás vagy nem engedélyezett e-mail-cím használatával történjen.

 

Az Ön e-mail-címe, mint személyes adat megerősített feliratkozás céljából történő feldolgozásának jogi alapja a GDPR 6. cikke (1) bekezdésének f) pontja. Jogos üzleti érdekünk egyrészt abból fakad, hogy Ön feliratkozik hírlevelünkre, ami a GDPR preambulumának (47) bekezdése alapján „releváns és megfelelő kapcsolatnak” minősül Ön és vállalatunk között, másrészt azon tényből, hogy az új termékeinkről, szolgáltatásainkról, tevékenységeinkről és eseményeinkről történő tájékoztatás az iparágban megszokott, és ügyfeleink legtöbbje elvárja és nagyra értékeli az ilyen információt. 

 

1.4 Weboldalunkon ingyenesen hozzáférhető és letölthető információt (például fehér könyveket (közkeletű angol megnevezéssel „white paper”), webináriumok anyagát, tervezőeszközöket és egyéb hasonló megoldásokat) teszünk közzé. Az ilyen ingyenes információk letöltésekor az alábbi adatokat továbbítja nekünk a felhasználó által a képernyőn kitöltött űrlap:

 

  • A felhasználó IP-címe;
  • A feliratozás elküldésének dátuma és időpontja.
  • Az Ön család- és utóneve(i);
  • A felhasználó e-mail-címe és ezen e-mail-fiókhoz tartozó felhasználóneve;
  • A felhasználó postai irányítószáma;
  • Az ország, amelyben a felhasználó a regisztrációkor tartózkodik;
  • A felhasználó jelszava;
  • A felhasználói csoport adatai (pl. az architektúra);
  • A felhasználó által önként megadott bármely egyéb adat.

 

A regisztrációkor az alábbi adatok is elmentésre kerülnek:

 

  • A letöltés dátuma és időpontja.

 

Az általunk gyűjtött személyes adatok feldolgozásának céljai:

 

  • A felhasználó által kívánt információ elérhetővé tétele;
  • Ajánlatok felkínálása a felhasználónak.

 

A regisztráció során feldolgozott bármely egyéb személyes adat feldolgozásának célja az adatbeviteli képernyő helytelen használatának megelőzése, illetve műszaki adatrendszereink védelme.

 

Az e pontban ismertetett adatfeldolgozási tevékenységünk jogi alapja a GDPR 6. cikke (1) bekezdésének b) pontja. Az Ön személyes adatainak üzleti célú felhasználása a vállalatunk és Ön között fennálló, kétoldalú kapcsolat által kínált előnyök közé tartozik.

2. Milyen sütiket (angol megnevezéssel cookie-kat) és hogyan alkalmazunk?

2.1 A sütik olyan, kis méretű fájlok, amelyeket egyes weboldalak az Ön számítógépére küldenek. Amikor Ön számítógépén megnyitja weboldalunkat, az oldalon megjelenő és a sütik használatára figyelmeztető alkalmazásszalagon tájékoztatjuk Önt arról, miként alkalmazzuk a sütiket. A figyelmeztetés – és általában, maga a weboldal – a jellegük szerint különbözteti meg a sütiket, és amelyek esetében ez jogilag előírt, az Ön beleegyezését kéri az adott süti használatához. Az ilyen beleegyezést igénylő sütik addig nem aktívak a weboldalunkon, amíg azok használatába Ön beleegyezését nem adja. 

 

Azon sütik, amelyek weboldalunk megfelelő működéséhez szükségesek, mindig aktív állapotúak. Az e sütik ilyetén használatának jogi alapját a GDPR 6. cikke (1) bekezdésének f) pontjában foglaltak képezik, jogos érdekünk pedig weboldalunk megfelelő működése. E sütik aktiválásához ezért nem kérjük az Ön beleegyezését. 

 

Más – például a weboldal használatának elemzéséhez, illetve az oldal teljesítményének méréséhez szükséges – sütik egyrészt arról gyűjtenek adatokat, miképpen használja Ön weboldalunkat, másrészt lehetővé teszik, hogy weboldalunk a későbbi látogatások során „emlékezzen” Önre. Az így gyűjtött adatokat a weboldalunk által az Ön számára nyújtott felhasználó élmény optimalizálásának és testreszabhatóságának érdekében, valamint weboldalaink (és egyéb felületeken történő megjelenéseink) látogatottságának elemzésére és mérésére használjuk fel. A sütihasználatra figyelmeztető alkalmazásszalagon Önnek lehetősége van e sütik alkalmazását számunkra engedélyezni, illetve megtiltani. E sütik használatának jogi alapja a GDPR 6. cikke (1) bekezdésének a) pontja. 

 

Ha Ön nem engedélyezi a weboldal megfelelő működéséhez nem elengedhetetlenül szükséges sütik használatát, az azok által gyűjtendő adatokat nem gyűjti be rendszerünk, amikor Ön weboldalunkon tartózkodik. Helyettük ebben az esetben weboldalunk egyetlen sütit alkalmaz csupán, amelyik arra utasítja a weboldalt, hogy ne kövesse az Ön tevékenységét a weboldalon.

 

2.2 Weboldalunkon Önnek lehetősége van a sütik beállításait közvetlenül az sütibanneren módosítani. Felhívjuk figyelmét azonban, hogy a böngészők legtöbbje alapbeállítás szerint engedélyezi a sütik használatát. Ha szeretné az Ön által használt böngésző beállításait úgy módosítani, hogy alapbeállításban ne engedélyezzék a sütik használatát és/vagy töröljék a sütiket, az adott böngésző Súgó menüpontjában találhat ehhez segítséget. Érdemes észben tartani azonban, hogy ha nem engedélyezi weboldalunkon a sütik használatát, és/vagy törli az oldal által használt sütiket, előfordulhat, hogy nem használhatja a weboldal által kínált összes funkciót, köztük például a kimondottan az Ön preferenciáira optimalizáltakat.

 

2.3 Az alábbi sütik szükségesek weboldalunk megfelelő működéséhez és egyes szoláltatások biztosításához: 

 

Süti

A süti alkalmazásának célja

A törlés előtti tárolási időtartam

MBS Cookie Advice/BASF Cookie Advice Name

Ez a süti csak akkor veszi fel a „true” értéket és kerül tárolásra az Ön számítógépén, ha Ön a vonatkozó sütiengedélyezési felületen az OK lehetőségre kattintott. Ha ezt Ön nem tette, a süti nem kerül az Ön számítógépére.

A weboldalunkra történő fellépést követő 1 év

MBS Country Language Selector BASF Country
Language name

Ez a süti csak akkor veszi fel a „true” értéket és kerül tárolásra az Ön számítógépén, ha Ön országot, illetve nyelvet választ – feltéve, hogy ennek automatikus megjelenítése engedélyezett. Ha ezt Ön nem tette, a süti nem kerül az Ön számítógépére.

A weboldalunkra történő fellépést követő 1 év

Anti Xsrf Token

Ezt a sütit, illetve annak értékét weboldalunk minden egyes alkalommal, amikor Ön fellép oda, újra létrehozza. A süti használatának célja, hogy weboldalunk – a visszaélések megakadályozása érdekében – tudhassa, hogy ugyanarról a számítógépről történt a bejelentkezés, mint a korábbiakban. E sütiről bővebben itt olvashat: https://www.owasp.org/index.php/Anti_CSRF_Tokens_ASP.NET

A böngésző bezárásakor, illetve a gyorsítótár ürítésekor törlődik.

ASP.NET SessionId

Az adott böngésző-munkamenet egyedi azonosítója. Jelenleg kizárólag a CAPTCHA-azonosítási funkció miatt szükséges.

A böngésző bezárásakor, illetve a gyorsítótár ürítésekor törlődik.

File_Download

Csak akkor használja a weboldal, ha ugyanazon böngészőablakban (rejtett iFrame-ben) dokumentum kerül letöltésre.

Az adott, azonnal jóváhagyott lekérdezés időtartama

FedAuth

A weboldalhoz történő hozzáférést biztosítja sikeres bejelentkezést követően.

A böngésző bezárásakor, illetve a gyorsítótár ürítésekor törlődik.

[UserName]_userProject

Az adott projekt konfigurációjának elmentésére szolgál annak érdekében, hogy azt később a kiszolgálóra lehessen továbbítani; emellett lehetővé teszi, hogy a projekt a weboldalra később látogatók számára is elérhető maradjon.

A böngésző bezárásakor, illetve a gyorsítótár ürítésekor törlődik.

[UserName]_tempData

A felhasználó/felhasználói fiók állapotának a megfelelő felhasználói felület kezelője számára szükséges ideiglenes adatok mentésére szolgál.

A böngésző bezárásakor, illetve a gyorsítótár ürítésekor törlődik.

Idsrvauth
Idssrvauth

A tartalmakhoz történő hozzáférést biztosítja sikeres bejelentkezést követően.

A gyorsítótár ürítésekor törlődik. A „bejelentkezve maradok” („keep me logged in”) lehetőség választása esetén: A weboldalunkra történő fellépést követő 1 év

​​IdSrvUserLang

Az adott pillanatban érvényes nyelvválasztást menti el, hogy a weboldal következő megnyitásakor is a választott nyelven jelenjen meg

A weboldalunkra történő fellépést követő 1 év

​​wsfedsignout

​A külső alkalmazásra mutató visszatérési URL-cím mentésére szolgál az egyazon munkamenetben történt, sikeres be-/kijelentkezést követően.

A böngésző bezárásakor, illetve a gyorsítótár ürítésekor törlődik.

 

2.4 Az alábbi sütiket a webes látogatottságunk mérésére használjuk:

 

Süti

A süti alkalmazásának célja

A törlés előtti tárolási időtartam

atidvisitor

Ez az AT Internet elemzőeszköz által használt süti a weboldalunk látogatói által felkeresett egyéb webhelyeket listázza, valamint a beazonosított látogatók adatait tárolja. E süti törlése esetén a weboldalunkra visszatérő felhasználót új látogatóként kezeli az oldal, mert e süti híján nem tudja beazonosítani a látogatót.

A törlésre a látogatást követő 6 hónap után kerül sor (módosítható)

atreman

Szintén az AT Internet eszköz által használt süti révén egy korábbi attribúciós kampány „jegyezhető meg”. Ha a sütit törlik, a korábbi attribúciós kampányok nem kerülnek megjegyzésre. 

A törlésre a látogatást követő 30 nap után kerül sor (módosítható)

​atredir

​E süti révén az AT Internet eszköz megőrzi a JavaScript-átirányítások során továbbított adatokat az adatforgalom forrásának mérésére. Ha a sütit törlik, az ilyen átirányítások során továbbított adatok elvesznek.

​A tárolás alapbeállításban 30 másodperc (módosítható)

​atsession

​E süti révén az AT Internet eszköz megőrzi a JavaScript-átirányítások során továbbított adatokat az adatforgalom forrásának mérésére. Ha a sütit törlik, az ilyen átirányítások során továbbított adatok elvesznek.

​A törlésre alapbeállításban a látogatást követő 30 másodpercet követően kerül sor (módosítható)

​atuserid

​Az AT Internet eszköz e sütije révén tárolódnak a látogatók egyedi azonosítói a sütit használó weboldalakon. Ha a süti törlik, a továbbiakban nem lesz elérhető a sütit használó weboldalakon a látogatók egyedi azonosítója. 

​A törlésre a látogatást követő 13 hónap után kerül sor (módosítható)

​idrxvr

​Az AT Internet eszköz által használt, külső féltől származó süti teszi lehetővé a fő látogatói azonosítók gyűjtését, aminek köszönhetően lehetséges az egyedi látogatók tartományokon átívelő kezelése. A süti a beazonosított látogató kezelésével kapcsolatos technikai értéket tartalmazza. Ha e sütit törlik, változhat a látogatások/látogatók meghatározása.

​A törlésre a látogatást követő 13 hónap után kerül sor 

​tmst

​Az AT Internet külső féltől származó időbélyegsütije, amely a fő látogatói azonosító süti elhelyezésének időpontját tartalmazza. Ha e sütit törlik, változhat a látogatások/látogatók meghatározása. 

​A törlésre a látogatást követő 6 hónap után kerül sor

Id

A DoubleClick sütivel arról gyűjtünk adatokat, mit tesznek a látogatók a weboldalunkon elhelyezett hirdetésekkel és a weboldalunkkal kapcsolatos egyéb szolgáltatási funkciókkal.

A weboldalra látogatást követő 2 év

utag_main

A Tealium címkekezelő könyvtár által létrehozott és kezelt süti, amely az általa eleve tartalmazott értékek révén követi a weboldal bejelentkezés nélküli munkameneteit. E értékek között szerepel például a munkamenet egyedi azonosítója, valamint a Unix/Epoch időbélyeg (ezredmásodpercben megadott) értéke.

A weboldalunkra történő fellépést követő 1 év

visitor_id<accountid>

A látogatósüti az Ön egyedi látogatóazonosítóját, illetve a weboldalunkon nyitott felhasználói fiókjának egyedi azonosítóját tartalmazza. A „visitor_id12345” nevű süti például a 1010101010 látogatóazonosítót tartalmazza. Az 12345 fiókazonosító révén biztosítható, hogy a látogató a megfelelő Pardot-fiókon kerülnek követésre. A látogató értéke a látogató Pardot-fiókjának visitor_id-értéke. Ezt a sütit a Pardot követőkód adja a weboldal látogatóinak.

A törlésre a látogatást követő 13 hónap után kerül sor 

pi_opt_in<accountid>

Ha a követést a felhasználónak engedélyeznie kell, a pi_opt_in süti „true” vagy „false” értékkel jelzi, hogy a látogató engedélyezte vagy letiltotta a követést. Ha a látogató engedélyezte a követést, a süti értéke „true”, a látogató számítógépére süti kerül, és a látogató tevékenységét követi a weboldal. Ha viszont a látogató letiltotta a követést, vagy egyik opciót sem választotta az alkalmazásszalagon, a süti értéke „false” lesz, a látogató számítógépére nem települ süti, és a weboldal nem követi az illető tevékenységét a weboldalon.

A weboldalra látogatást követő 10 év

visitor_id<accountid>-hash

A látogatóhash süti a fiókazonosítót és egy egyedi hash-értéket tartalmaz. A „visitor_id12345-hash” nevű süti például a 855c3697d9979e78ac404c4ba2c66533 hash-értéket tartalmazza, amelyhez az 12345 fiókazonosító tartozik. Ez a süti tulajdonképpen biztonsági óvintézkedés, amely azt hivatott megakadályozni, hogy rosszindulatú felhasználó ne személyesíthessen meg egy Pardot-látogatót és férhessen hozzá annak adataihoz.

A weboldalra látogatást követő 10 év

lpv<accountid>

Az LPV süti megakadályozza, hogy a Pardot egy adott weboldal egyazon eszközön egy 30 perces munkamenetben történő többszöri megnyitásait új látogatásokként regisztrálja. Amikor például egy látogató 30 perc alatt többször újratölt egy nyitóoldalt, ez a süti teszi lehetővé, hogy az újratöltések ne új oldalmegnyitásként kerüljenek követésre.

A weboldalra látogatást követő 10 év

 

2.5 Weboldalunkba a HubSpot nevű, ügyfélkapcsolat-elemző szolgáltatást is beépítettük. A HubSpot az úgynevezett webes nyomjelzők (közkeletű angol megnevezéssel „web beacon”), valamint az Ön számítógépén tárolt sütik segítségével végzi el feladatát.

 

A szolgáltatást a HubSpot Inc. (25 First Street, 2nd Floor, Cambridge, MA 02141 USA) üzemelteti. A HubSpot adatvédelmi szabályzatát a https://legal.hubspot.com/de/privacy-policy weboldalon tekintheti meg.

Amennyiben a weboldalunkon Ön

 

  • feliratkozott hírlevelünkre;
  • használta a letöltési oldalunkat vagy;
  • kitöltötte a kapcsolatfelvételi űrlapunkat, és

 

a sütikre vonatkozó alkalmazásszalagon engedélyezte a weboldal megfelelő működéséhez nem nélkülözhetetlen sütik használatát, a HubSpot az alábbi sütik révén gyűjti a megnevezett adatokat:

 

Süti

A süti alkalmazásának célja

A törlés előtti tárolási időtartam

__hstc

A látogatók követésére szolgáló legfontosabb süti. Tartalma: a tartomány, az utk (lásd lentebb), a kezdő (vagyis az első látogatásra vonatkozó) időbélyeg, a végső (vagyis a legutóbbi látogatásra vonatkozó) időbélyeg, a jelenlegi (vagyis az aktuális látogatásra vonatkozó) időbélyeg, valamint a soron következő látogatásokra vonatkozó növekmények.

A weboldalra látogatást követő 13 hónap

 hubspotutk

Ez a süti a weboldal látogatói egyedi azonosítását követi nyomon. A süti a weboldalon található űrlapok kitöltésekor kerül a HubSpothoz, és az elérhetőségek duplikálódásának elkerüléséhez szükséges.

A weboldalra látogatást követő 13 hónap

 __hssc

Ez a süti tárolja el a munkamenet-adatokat. Segítségével dönthető el, hogy a _hstc sütiben tárolt munkamenetszám és -időbélyeg növelendő-e. Tartalma: a tartomány, az oldalmegtekintések száma (a munkamenet során minden egyes megtekintéskor növekszik) és a munkamenet kezdetének időbélyege.

A weboldalra látogatást követő 30 perc

​__hssrc

Amikor a HubSpot módosítja a munkamenet-sütit, ez a süti aktiválódik. Általunk megadott értéke 1, és annak meghatározására használjuk, hogy újraindította-e a felhasználó a böngészőjét. Ha a sütik kezelése során ezt a sütit nem találjuk, azt feltételezzük, hogy új munkamenetről van szó.

​​A böngésző bezárásakor azonnal törlődik

 

Amennyiben Ön nem engedélyezte a weboldal megfelelő működéséhez nem elengedhetetlen sütik használatát a weboldalon, a HubSpot az alábbi nélkülözhetetlen sütik használatával biztosítja, hogy weboldalunk használata az Ön igényeinek megfelelően történjen: 

 

Süti

A süti alkalmazásának célja

A törlés előtti tárolási időtartam

​__hs_opt_out

Ezt a sütit az sütihasználatra vonatkozó letiltással kapcsolatban használjuk annak érdekében, hogy a weboldal „emlékezzen rá”: nem kell újra rákérdeznie a sütik elfogadására. Akkor kerül felhasználásra, ha a weboldal felkínálja a látogatóknak a lehetőséget a sütik használatának elutasítására.

A weboldalra látogatást követő 13 hónap

​__hs_do_not_track

​E süti révén érhető el, hogy a nyomkövető program ne küldjön adatokat a HubSpotnak. E süti használatának hatása nem azonos a sütik használatának letiltásával, az utóbbinál ugyanis engedélyezett anonim adatok küldése a HubSpotnak.

A weboldalra látogatást követő 13 hónap

__hs_initial_opt_in

Ez a süti akadályozza meg, hogy a sütikre vonatkozó alkalmazásszalag minden egyes alkalommal megjelenjen, amikor a felhasználó szigorított módban használt böngészőben nyitja meg weboldalunkat.

A weboldalra látogatást követő 7 nap

 

3. Kikkel oszthatjuk meg az Ön általunk gyűjtött személyes adatait?

A jelen dokumentum 1.1–1.4 pontjaiban taglalt személyes adatokat az Európai Unió területén működő adatfeldolgozóknak továbbítjuk. Ezen adatfeldolgozók kizárólag a vállalatunktól kapott felkérés alapján, a vállalatunk számára dolgoznak fel személyes adatokat.

 

A jelen dokumentum 2.5 pontjában említett személyes adatok a HubSpot mint üzemeltető felé kerülnek továbbításra. A HubSpot az Európai Közösség 2010. február 5-i határozata által előírt, rendes szerződési feltételek alapján végzi a személyes adatok feldolgozását. 

4. Miként védjük az általunk gyűjtött személyes adatait?

Műszaki és szervezeti szintű intézkedések révén biztosítjuk az Ön személyes adatainak véletlenszerű vagy szándékos változtatásával, megsemmisülésével, elvesztésével, valamint jogosulatlan közzétételével szembeni védelmét. Az általunk alkalmazott biztonsági megoldásokat a műszaki fejlődés tükrében folyamatosan fejlesztjük.

5. Az Ön személyes adatainak feldolgozásával kapcsolatos jogai

A GDPR Önt, mint a személyes adatok érintettjét, az alábbi jogokkal ruházza fel:

 

A hozzáférés joga: Önnek joga van az általunk feldolgozott személyes adataival és bizonyos egyéb információkkal (például a jelen adatvédelmi nyilatkozat tartalmával) kapcsolatban tájékoztatást kapni.

 

Az adatok helyesbítésének joga: Önnek joga van arra, hogy kérésére a vállalatunk által pontatlanul vagy hiányosan tárolt személyes adatait kijavítsuk.

 

A személyes adatok törlésének joga (más néven „az elfeledtetéshez való jog”): Önnek jogában áll azon személyes adatainak törlését kérni, amelyeket vállalatunk nem köteles tárolni. Nem minden személyes adat törlése kérhető. Vállalatunk jogosult az Ön személyes adatait tovább használni, amennyiben erre jogi kötelezettségeink teljesítése, illetve jogi igények előterjesztése, érvényesítése, valamint védelme érdekében van szükség.

 

Az adatkezelés korlátozásának joga: E jog személyes adatai kezelésének, illetve a kezelés lehetséges típusainak és módjainak korlátozásához fűződik. Felhívjuk figyelmét, hogy az Ön, mint a személyes adatok érintettjének e joga bizonyos körülmények esetén korlátozódhat. Ha személyes adatainak kezelést az Öntől kapott felhatalmazás birtokában végezzük, Ön csak akkor kérheti az adatkezelés korlátozását, ha: (a) az adatok pontatlanok; (b) az adatkezelés törvénytelen, de Ön nem kívánja, hogy személyes adatai törlésre kerüljenek; (c) ez jogi igénnyel kapcsolatban válik szükségessé; illetve (d) vállaltunknak már nincs szüksége az Ön személyes adatainak a vállalat által megnevezett okokból történő kezelésére. Az adatkezelés korlátozása esetén továbbra is jogunkban áll személyes adatait tárolni, de a továbbiakban nem használhatjuk azokat. Listában rögzítjük, mely felhasználóink kérték személyes adataik kezelésének korlátozását, elkerülendő, hogy az érintett adatok a későbbiekben mégis felhasználásra kerüljenek.

 

Az adathordozhatósághoz fűződő jog: Önnek jogában áll kérni, hogy személyes adatait az Ön saját céljaira történő felhasználásra tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban átmásoljuk, áthelyezzük vagy továbbítsuk.

 

A tiltakozás joga: Önnek jogában áll tiltakozni személyes adatai felhasználása ellen, ide értve azon eseteket is, amelyekben az adatok kezelése jogos érdekünk, különös tekintettel a közvetlen üzletszerzésre.

 

A hozzájárulás visszavonásának joga: Amennyiben Ön hozzájárulását adta vállalatunknak személyes adatai kezeléséhez, joga van e hozzájárulását bármikor visszavonni. A hozzájárulás visszavonása azonban nem befolyásolja a személyes adatoknak az engedély visszavonása előtt történt kezelésének jogszerűségét.

 

E jogok gyakorlása ingyenes, azonban, ha bármelyikkel élni kíván, két különböző, hivatalos személyazonosító okmánnyal kell igazolnia személyazonosságát. Vállalatunk a vonatkozó jogi előírásokkal összhangban megteszi az elvárható intézkedéseket a nyilvántartásunkban tárolt személyes adatai szolgáltatására, javítására, illetve törlésére.

 

A fentiekben ismertetett jogaival kapcsolatos érdeklődés, illetve e jogok bármelyikének gyakorlása céljából e-mailben vagy postai levélben forduljon hozzánk. Amennyiben lehetséges, megkeresésére 30 napon belül reagálunk. Elérhetőségeinket a jelen adatvédelmi nyilatkozat tetején találja.

 

A vállalatunkhoz írásban beérkező, hivatalos panaszok esetében az eset kezelése érdekében felvesszük a kapcsolatot a panaszt benyújtó személlyel. Amennyiben vállalatunk egyedül nem képes az adott panaszt orvosolni, az illetékes szabályzó szervekkel, például az adatvédelemért felelős helyi hatóságokkal együttműködve igyekszünk a panaszokra megoldást találni.

 

Amennyiben Ön nem elégedett azzal, ahogy a személyes adatai feldolgozásával kapcsolatos panaszát vállalatunk kezeli, panaszát az adatvédelem terén illetékes felügyeleti szervhez továbbíthatja – ennek elérhetőségét a jelen dokumentum tetején találja.

6. A kiskorúak adatainak védelme

A weboldalt vállalatunk szándékai szerint kizárólag 18. életévüket betöltött személyek használhatják. Nem kívánjuk 18 évesnél fiatalabbak személyes adatait gyűjteni.

 

  1. életévüket be nem töltött személyek weboldalunkon semmilyen adatukat ne adják meg. Amennyiben ilyen személy weboldalunkon bármilyen személyes adatát megadja, ezen adatokat azonnal töröljük rendszerünkből, amint tudomásunkra jut, hogy ilyen adatok birtokába jutottunk, és a továbbiakban azokat semmilyen formában nem dolgozzuk fel.